2017. szeptember 30. 14:01 - konyhakaland

Kakaós és diós kelt pillangók

Recept

 

20170830_181932.jpg

Forrás: Limara

 

Hozzávalók

60 dkg finomliszt

1 tk só

2 ek cukor

1 tojás

0,5 dl olaj

Kb 3 dl tej

 3 dkg élesztő

 

Diós töltelék

4 ek őrölt dió

3 ek cukor

fél citrom reszelt héja

csipet őrölt fahéj

baracklekvár

 

Kakaós töltelék

3dkg olvasztott vaj

cukrozatlan kakaópor

porcukor

 

 

Tetejére

1 tojás

 

A tészta hozzávalóit beletesszük a mixer táljába és egy közepesen kemény tésztát dagasztunk.  Kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk és két egyforma darabba vágjuk.

Az egyik tésztából keskeny, vékony téglalapot nyújtunk. Megkenjük baracklekvárral, meghintjük porcukorral, citromhéjjal és fahéjjal elkevert dióval. Feltekerjük és kis trapézokra vágjuk. A trapézok közepét egy vékony fakanálnyéllel lenyomjuk. (Én ezt a második sütésnél kihagytam ) Így a két széle kissé kinyílik. Sütőpapíros tepsire tesszük és letakarva 30 percet hagyjuk kelni. 

 

Elkészítjük a másik tésztát is. Azt először megkenjük az olvasztott vajjal, vastagon megszórjuk porcukorral úgy, hogy a tészta sehol ne látszódjon ki alóla, majd erre vastagon kakaóport szórunk. Ugyanúgy teszünk ezután, mint a másik tésztával. 

 

A negkelt tésztákat felvert tojással megkenjük, majd 180 fokos sütőben 15-18 percig sütjük. 

 

20170830_174027.jpg20170830_181915.jpg20170830_181932.jpg

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr5012913487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása