Forrás: Limara
Hozzávalók
60 dkg finomliszt
1 tk só
2 ek cukor
1 tojás
0,5 dl olaj
Kb 3 dl tej
3 dkg élesztő
Diós töltelék
4 ek őrölt dió
3 ek cukor
fél citrom reszelt héja
csipet őrölt fahéj
baracklekvár
Kakaós töltelék
3dkg olvasztott vaj
cukrozatlan kakaópor
porcukor
Tetejére
1 tojás
A tészta hozzávalóit beletesszük a mixer táljába és egy közepesen kemény tésztát dagasztunk. Kelesztőtálban duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk és két egyforma darabba vágjuk.
Az egyik tésztából keskeny, vékony téglalapot nyújtunk. Megkenjük baracklekvárral, meghintjük porcukorral, citromhéjjal és fahéjjal elkevert dióval. Feltekerjük és kis trapézokra vágjuk. A trapézok közepét egy vékony fakanálnyéllel lenyomjuk. (Én ezt a második sütésnél kihagytam ) Így a két széle kissé kinyílik. Sütőpapíros tepsire tesszük és letakarva 30 percet hagyjuk kelni.
Elkészítjük a másik tésztát is. Azt először megkenjük az olvasztott vajjal, vastagon megszórjuk porcukorral úgy, hogy a tészta sehol ne látszódjon ki alóla, majd erre vastagon kakaóport szórunk. Ugyanúgy teszünk ezután, mint a másik tésztával.
A negkelt tésztákat felvert tojással megkenjük, majd 180 fokos sütőben 15-18 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.