Az egyik kedvenc édességem, nem is tudom, hogyan fordítsam magyar nyelvre a nevét. :)
Nagyon rég csináltam már, és abban az időben nem is igazán fotóztam, amiket csináltam. Egyetlenegy képem azért van róla, de lopok néhányat internetről is.
Isteni finom karamell szósszal és fagylalttal.
A receptem ugyan angolul van meg, de leírom ide magyarul.
Hozzávalók 12 kis puddinghoz
350g jó aprított magozott datolya
350 ml víz
1 teáskanál vanília kivonat
4 teáskanál kávé esszencia
1 és fél szódabikarbóna
150g lágy vaj
300g apróbb szemű cukor
4 felvert tojás
350g self raising liszt (ez itt Angliában a sütőporral elkever liszt)
Folyamat:
Kenj ki olajjal 12 szilikonformát
Tedd a datolyát, vaníliát, kávét és a szódabikarbónát egy tálba és forraljuk fel a vízet, öntsük rá és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, tegyük bele aprítóba és aprítsuk fel, vagy botmixer is tökéletesen megfelel a célnak.
Keverd össze a cukrot a vajjal, add hozzá szép lassan felvert tojásokat.
Majd öntsd a lisztbe, keverd össze és add hozzá a datolyás keveréket is.
Mikor kész, akkor tegyük bele a formákba és takarjuk be a tetejét fóliával. (gyakorlatilag zárjuk le rendesen vele)
Ezután gőzölni kell 1 óra hosszat a sütőben.
Én beleteszem őket egy tepsibe és vizet öntök alá, hogy félig érjen. És így gőzölöm egy órán keresztül.
Tálalás: karamellszósszal és vanília fagylalttal
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.