2017. december 06. 00:51 - konyhakaland

Sticky toffee pudding

Az egyik kedvenc édességem, nem is tudom, hogyan fordítsam magyar nyelvre a nevét. :) 

Nagyon rég csináltam már, és abban az időben nem is igazán fotóztam, amiket csináltam. Egyetlenegy képem azért van róla, de lopok néhányat internetről is.

Isteni finom karamell szósszal és fagylalttal.

A receptem ugyan angolul  van meg, de leírom ide magyarul.

Hozzávalók 12 kis puddinghoz

350g jó aprított magozott datolya

350 ml víz

1 teáskanál vanília kivonat

4 teáskanál kávé esszencia

1 és fél szódabikarbóna

150g lágy vaj

300g apróbb szemű cukor

4 felvert tojás

350g self raising liszt (ez itt Angliában a sütőporral elkever liszt)

 

Folyamat:

Kenj ki olajjal 12 szilikonformát

Tedd a datolyát, vaníliát, kávét és a szódabikarbónát egy tálba és forraljuk fel a vízet, öntsük rá és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, tegyük bele aprítóba és aprítsuk fel, vagy botmixer is tökéletesen megfelel a célnak.

Keverd össze a cukrot a vajjal, add hozzá szép lassan felvert tojásokat. 

Majd öntsd a lisztbe, keverd össze és add hozzá a datolyás keveréket is. 

Mikor kész, akkor tegyük bele a formákba és takarjuk be a tetejét fóliával. (gyakorlatilag zárjuk le rendesen vele)

Ezután gőzölni kell 1 óra hosszat a sütőben.

Én beleteszem őket egy tepsibe és vizet öntök alá, hogy félig érjen. És így gőzölöm egy órán keresztül.

 

Tálalás: karamellszósszal és vanília fagylalttal

stickey.jpg

20160530_180829.jpg

 

 

Címkék: Édesség
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr1813444971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása