2017. szeptember 30. 21:15 - konyhakaland

Update amerikai almás pite

 

20170930_164919.jpg

Tészta:
100g Update1 Master mix
100 g zabpehelyliszt
100 g vaj
100g hideg víz
10 g porrá darált Updat1 Zero calories (ennek híján én sima Canderel édesítőport tettem bele)
1 csipet só

Töltelék:
½ kg szeletelt alma
20g porrá darált Update1 Zerocalories (szintén Canderel édesítőpor)
1cs.Update1Cinnamonsweet  (ehelyett sima fahéjat tettem bele és egy vanília rudat)
15g Update1 Vaníliás pudingpor (cukormentes vaníliás pudingpor)

Elkészítés:
A tésztához mérd össze a liszteket, a sót, az édesítőt, majd a keverékben morzsold el a vajat. Add hozzá a vizet is, majd gyúrd össze a tésztát. Én géppel gyúrtam össze.Közepesen lágy lesz.
Kb.25 percre tedd fagyasztóba.
Az almát hámozd meg, vágd szeletekre és keverd össze a töltelék többi hozzávalójával.
A pihentetett tésztát vágd két részre, a nagyobbat nyújtsd ki és igazítsd egy kivajazott piteformába. Helyezd ebbe a fészekbe a tölteléket, pötyögtess rá néhány kis vajdarabkát.
Nyújtsd ki a tészta másik felét, takard be vele a pitét. Széléről távolítsd el a felesleget. A lehulló részekből formázz vékony csíkokat, ezzel díszítheted-csipkézheted körben a pitéd.
A pite tetejét vágd be,hogy a levegő kijusson sütés közben – így nem reped szét – és kend le vízzel, hogy fényes legyen. Érdemes a fodros részt legalább a sütésidő feléig alufóliával burkolni, hogy ne égjen meg a minta.

 20170930_150752.jpg


20170930_164650.jpg

20170930_164847.jpg

Forrás: update1.eu oldalról

 

 

Címkék: Édesség
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr8312914347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása