Minden év február 13-án palacsinta nap van itt Angliában. Ilyenkor úton-útfélen az emberek palacsintát esznek. Ennek is minden formája létezik. Itt nemcsak a nutellás, kakaós, lekváros verzió van, hanem bizony esznek amerika palacsintát baconnal és juharsziruppal leöntve. Sose kóstoltam és több, mint valószínű, nem is fogom.
Reggelire azért a gyerekeknek összeütöttem egy kis palacsintát. Kevés fotó készült, mivel el is fogyott hamar. Nálunk a nutellás, illetve a golden szirupos a nyerő.
Ez egy nagyon jó recept az amerikai palacsintához, egy közkedvelt hölgy (Stephanie Jaworski) youtube videójából van, már régóta ezt sütöm.
Amerikában sokmindenben használják az írót, ebbe a palacsintába is az kell.
Buttermilk Pancakes:
1 cup (130 grams) all-purpose flour 130g finomliszt
1 teaspoon baking powder 1 teáskanál sütőpor
1/4 teaspoon baking soda 1/4 teáskanál szódabikarbona
1/4 teaspoon salt 1/4 teáskanál só
2 tablespoons (28 grams) granulated white sugar 28g kristálycukor
1 large egg, lightly beaten 1 nagy tojás, picit felverve
1 cup (240 ml) buttermilk 240ml író
3 tablespoons (40 grams) unsalted butter , melted 40g olvasztott, sótlan vaj
Plus extra melted butter for greasing the pan. extra olvasztott vaj a serpenyőhöz
In a large bowl whisk together the flour, baking powder, baking soda, salt and sugar. In a separate bowl whisk together the egg, buttermilk, and melted butter. Make a well in the center of the dry ingredients and then pour in the egg mixture, all at once, and stir (with a rubber spatula or wooden spoon) just until combined. The batter should have some small lumps. (Do not over mix the batter or the pancakes will be tough.) (The pancake batter can be covered and stored in the refrigerator for up to 24 hours.)
Heat a frying pan or griddle over medium high heat until a few sprinkles of water dropped on the pan or griddle splatter. Adjust the temperature as needed. Can also use an electric griddle with the temperature set at 350 degrees F (180 degrees C). Using a piece of paper towel or a pastry brush, lightly brush the pan with melted butter or oil (or spray with a non stick vegetable spray.)
Using a small ladle or scoop, pour about 1/4 cup (60 ml) of pancake batter onto the hot pan, spacing the pancakes a few inches apart. When the bottoms of the pancakes are brown and bubbles start to appear on the top surfaces of the pancakes (2-3 minutes), turn over. Cook until lightly browned (about 1-2 minutes).
Repeat with remaining batter, brushing the pan with melted butter or oil between batches.
Serve immediately with butter and maple syrup or your favorite jam.
Makes about 8 - 4 inch (10 cm) pancakes. Preparation time 15 minutes.
Röviden leírom az elkészítését.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és cukrot. Egy másik tálba keverjük össze a tojást, az olvasztott vajat és az írót. Majd keverd össze óvatosan a kettőt, amíg össze nem áll. Kis csomók maradnak a tésztában, az amerikap palacsinta úgy az igazi.
Közepes hőfokon süssük. A serpenyőt én olajos spray-vel fújom, és kb 10 cm átmerőjű kerek palacsintákat sütök.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.