2017. november 11. 17:36 - konyhakaland

Csokis-banános kuglóf

 fb_img_1510407454558.jpg

fb_img_1510407600311.jpg

 

Tegnap összenyomódott néhány banán hazaszállítás során, így gondoltuk, fel is használjuk valamire. Google a barátunk :) Kuglóf recept után kutattam.  Végül az alábbi receptre esett a választás. :)

 Forrás: www.receptneked.hu weboldalról, Tündi konyha küldte be

Hozzávalók:

Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 12 dkg margarin (olvasztott)
  • 5 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 3 banán (jó érett)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej (szoba hőmérsékletű)
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 100 g csoki

Tetejére:

  • porcukor

 

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk.

Egy tálba beleöntjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet, a tojássárgáját és az olvasztott margarint. Alaposan összekeverjük az egészet.

Egy nagyobb tálba beleöntjük a lisztet, a sót és a sütőport, és összekeverjük. A lisztbe beleöntjük a cukros keveréket, a villával jól összenyomkodott banánt és a kis darabkákra tördelt csokit, majd fakanállal kicsit összekeverjük, és végül pedig beleforgatjuk a kemény habbá felvert tojásfehérjét. Az egészet jó alaposan összekeverjük.

A tésztát beleöntjük a kivajazott/lisztezett kuglóf formába. (Ha szilikonos, akkor nem kell ki vajazni, sem kilisztezni. Nem fog beleragadni.)

Előmelegített sütőbe tesszük. A sütő legalsó részére tett rácson sütjük meg 160 fokon kb. 65 percig. (Tűpróba!)

Mikor aranybarnára megsült, kivesszük a sütőből, és egy kicsit várunk még vele. Ha már nem nagyon meleg, akkor a formából finoman kicsúsztatjuk a kuglófot. Ha teljesen kihűlt, akkor a tetejét jól megszórjuk porcukorral.

 

 

 fb_img_1510407454558.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr7113235441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása