2017. október 08. 01:05 - konyhakaland

Kakaós csiga

20170913_075257.jpg

Kakaós csiga

 

forràs: Limara

 Limara oldalát elég sűrűn böngészem. Nagyon régen találtam rá erre a receptre és már rengetegszer elkészítettem kisfiam kérésére. Igazi, finom, a gyermekkoromat emlékezteti. 

 

 A recept:

Hozzávalók:

     50 dkg finomliszt
     csipet só
     3 ek. cukor
     1 egész tojás
     1 tojás sárgája
     kb. 2,5 dl tej
     2 dkg élesztő
     8 dkg olv. vaj

Az olvasztott vaj kivételével mindent a dagasztógép üstjébe készítek és elindítom a dagasztást. Kb. 10 perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, tovább dagasztom a kalácstésztát. Ezután kelesztőtálban kelesztem duplájára. Lisztezett deszkára borítom és kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtom.

 

Töltelékhez:
     5 dkg vaj
     cukrozatlan kakaópor
     porcukor


Felolvasztom a vajat és egy ecsettel elkenem a kinyújtott tésztán. Egy szűrőn keresztül meghintem kakaóporral, jó bőven, hogy a tésztát teljesen eltakarja, sehol ne látszódjon át. A kakaós rétegre porcukros réteget teszek, azt sem sajnálom Szintén szitán keresztül szórom rá, annyit, hogy eltakarja a kakaóport. 

Ezután a hosszabb oldalától kezdve feltekerem, mint a beiglit. Két ujjnyi vastag szeletekre vágom. Két féle módon lehet sütni. Vagy egy magasabb falú tepsibe sorakoztatom őket szorosan, ekkor a tészta felfelé fog kelni, magasabb, puhább csiga lesz. Vagy egy nagyobb sütőlemezre viszonylag egymástól távolabb teszem őket (mint most én), így a csigák oldalra terülnek. Mindkét esetben hagyom a tepsin még 30 percig kelni. 

Ezalatt előmelegítem a sütőt 180 fokra és kb. 20 perc alatt készre sütöm a csigákat. Egy csésze tejet felforrósítok egy tasak vaníliás cukorral. A kisült csigákat azonnal, még forrón megöntözöm a vaníliás tejjel.  Ettől lesznek puhák, szaftosak.

 

forrás: Limara 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kitchenadventures.blog.hu/api/trackback/id/tr1012926093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása